Van harte beterschap

Van harte beterschap
Van harte beterschap toewensen

Heeft iemand in je omgeving een ziekte onder de leden? Dan wil je hem of haar natuurlijk van harte beterschap wensen. Ook als iemand een blessure heeft opgelopen is het fijn om wat van je te laten horen. Dit kan op allerlei manieren. Je kunt een appje of mailtje sturen, maar ook kun je een kaart of mooi cadeau laten bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan een fleurig boeket bloemen, een rijkgevulde fruitmand of gewoon een lekkere chocoladereep of een fles wijn. Uiteraard is het wel belangrijk dat je het cadeau afstemt op de ontvanger.

 

Een mooie beterschapswens sturen

Wil jij ook een vriend, vriendin, collega, familielid of buurtgenoot een hart onder de riem steken? Stuur dan bijvoorbeeld een mooie beterschapskaart. Je kunt er één in de winkel kopen, zelf maken of gemakkelijk online bestellen. Op de meeste beterschapskaarten staat al een wens of spreuk afgedrukt, bijvoorbeeld ‘Beterschap’ of ‘Van harte beterschap’. Uiteraard kun je ook zelf een persoonlijke boodschap toevoegen. Je kunt kiezen uit een opbeurende tekst, een gevoelige tekst of bijvoorbeeld een religieus geïnspireerde tekst. Ook hier is het weer slim om je boodschap af te stemmen op de ontvanger en natuurlijk de situatie. Iemand die ernstig ziek is, stuur je natuurlijk geen bericht als ‘Alles komt goed’. Ken je de ontvanger niet zo goed? Dan kun je het beste kiezen voor een algemene tekst op de kaart. Een paar voorbeelden hiervan zijn onder meer ‘Word maar weer snel beter’, ‘Ik hoop dat je snel weer de oude bent’ of ‘Veel beterschap’. Mag het wat luchtiger? Ga dan bijvoorbeeld voor ‘Even een opkikkertje voor jou’ of stuur iemand ‘Een dikke zoen’ of ‘Een dikke knuffel’. Wil je een kind beterschap wensen? Kies dan bijvoorbeeld voor een leuke kaart met een boodschap als ‘Word maar snel beter’. Speciaal voor kinderen zijn er allerlei vrolijke kaarten en zelfs ballonnen met onder meer schattige dieren en tekenfilmfiguren.

 

Jouw aandacht telt

Weet je echt niet wat je moet zeggen tegen iemand die ziek is? Ook dan is het een goed idee om hem of haar een berichtje te sturen. Juist in tijden van ziekte is het heel fijn om te weten dat er mensen zijn die om je geven. Zelfs als iemand niet meer beter kan worden is jouw persoonlijke aandacht van groot belang. Je mag gerust eerlijk zijn en zeggen dat je geen woorden hebt voor de situatie. Het belangrijkste is dat er bent voor de zieke.